musicdivine-logo-copyright yvonne liew-on musicdivine.eu

MENU


musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Email

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Eurovision

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Music

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Nieuws

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
De Motivator

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Bloedkoraal

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Calendars

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
I AM

DIVINE    iNSPIRATION

Yvonne Liew-On



Auteur van 'BLOEDKORAAL',
Biologisch-Vegetarisch Kokkin,
Dichter, Filmproducer,
Gewezen jurist, Motivator,
Songwriter, Spiritueel Coach,
Theatermaker
& Uitvinder (De Receptenclip)



Yvonne Liew-On (1966) schrijft al sinds haar vroegste jeugd muziek en teksten, en is opgegroeid met de traditie van het jaarlijkse Eurovisie Songfestival oude stijl waarbij het fabuleuze Metropole Orkest de zangers en zangeressen nog begeleidde. Na de middelbare school in Uden waar ze op haar 15e de tweede plaats verwerft tijdens het jaarlijkse School Songfestival (Kruisheren Kollege), wordt ze na twee jaar intensieve voorbereiding toegelaten tot het conservatorium in Tilburg (The Netherlands) voor een opleiding tot klassiek pianist, maar na twee jaar wordt haar een vervolg door de decaan ontraden. Teleurgesteld besluit ze dan maar te gaan werken.
Na een paar jaar op kantoor gewerkt te hebben en tegen allerlei 'glazen plafonds' aan te zijn gelopen, besluit ze om rechten te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (EUR). Tijdens haar wetenschappelijke studie blijft ze actief op creatief vlak, treedt ze op met eigen liedjes tijdens een open podium op de universiteit, wint ze een ander jaar een gedichtenwedstrijd en kookt ze haar eigen recepten voor groepen studenten. Met die creatieve activiteiten voelt ze zich als een vis in het water, maar de plicht roept en er moet toch brood op de plank blijven komen, dus focust ze zich compleet op haar studie en de banen naast haar studie.

Tijdens haar studie, een periode die ze als een ware gevangenis beschouwt omdat ze weinig meer kan doen dan studeren en werken en er geen ruimte of geld is voor een sociaal leven, maakt ze ook nog een hele donkere periode door. Hierdoor komt ze jarenlang in een diep dal te zitten en heeft ze tien jaar nodig om alles redelijk te kunnen verwerken. In die periode gaat ze echter ook het spirituele pad op en worden haar leven en wereld steeds lichter en aangenamer. Vergeving en loslaten krijgen een belangrijke plek in het leven en dat werpt z'n vruchten af: de meeste conflicten verdwijnen als sneeuw voor de zon en ze komt steeds prettiger mensen, plaatsen en situaties tegen. Blijkbaar als je stil in je hart mensen (en dus ook: je 'vijand') zegent met Licht en Liefde, veranderen en/of verdwijnen ze. Door dat effect en de geleidelijke terugkeer in rustige wateren door het zelf lezen van allerlei spirituele boeken, het volgen van cursussen en workshops en het bezoeken van ecologisch en spiritueel getinte (inter)nationale leefgemeenschappen, waardoor ze hele andere aspecten van zichzelf ontwikkelt, begint de spirituele leraar die ze in zich heeft zich ook steeds beter te ontwikkelen.

Na haar studie maakt ze echter eerst nog een aantal omzwervingen en werkt ook nog een tijd als jurist, maar tijdens haar laatste baan bij een deurwaarderskantoor, een commerciële wereld waarin er vooral geld en spullen van mensen 'genomen' worden, beseft ze dat ze toch eerder een gever is die graag iedereen gelukkig wil zien. In 2009 maakt ze dan ook weer een grote omslag en dit keer een bewuste.
Ze zegt de juridische wereld vaarwel en besluit te verhuizen naar Amsterdam en daar als songwriter werk te gaan zoeken. Daar raakt ze binnen drie maanden dakloos waardoor ze in aanraking komt met weer een totaal andere wereld dan die ze ooit heeft gekend. Grappig genoeg blijkt de hele ervaring bijzonder verrijkend te zijn en besluit ze vrijwilliger te worden bij allerlei projecten voor minder bedeelden, zoals ook psychiatrisch patienten als daklozen. Afgeleid door al dat vrijwilligerswerk, onder meer als biologisch-vegetarisch kokkin bij diverse locaties, maar uiteindelijk geconfronteerd met fysieke klachten na een ongeval waarvan ze twee jaar moet revalideren, besluit ze toch weer de muziek centraal te stellen.

Stoutmoedig en hoopvol stuurt haar liedjes op naar bekende zangers en zangeressen, maar vindt uiteindelijk in 2016 een onbekende zangeres, Deci (Deci Music) bereid om haar liedje 'Broken' in te zingen, en zij doet dat ook mooier en beter dan Yvonne ooit had durven dromen.
Met dat lied begint Yvonne begin 2017 een Songfestival Campagne, waarin ze probeert aandacht te vragen voor de enorme stijlverandering die in een vrij korte periode heeft plaatsgevonden, waardoor gewone songwriters en onbekende zangers c.q. zangeressen geen kans meer maakten op deelname met hun liedje. Sinds 2023 waait er gelukkig weer een andere wind in de Songfestival wereld: je mag meerdere liedjes inzenden, en hoeft niet zelf voor een zanger of groep zorg te dragen, of zelfs maar een opname in te sturen. In Coronatijd schrijft ze haar mooiste nummer: 'Ik ben er voor jou'. Dat heeft ze inmiddels twee keer ingezonden naar de AVROTROS om mee te dingen naar het Eurovisie Songfestival. Pianist Kees van Zantwijk heeft voor de tweede inzending voor het jaar 2024 een prachtige pianopartij gemaakt en de zangeres was Britt Scheltens, die daarnaast ook nog werkzaam is als actrice. Er is echter gekozen voor een andere zanger met een eigen nummer. Voor 2025 is het nog afwachten wat de nieuwe regels voor inzending zullen zijn. Yvonne heeft in elk geval al een swingend nummer klaarliggen, want zelfs na 30 jaar voelt ze nog een opwinding van het eventueel uitverkozen kunnen worden van een van haar liedjes voor het Eurovisie Songfestival. De idee dat 200 miljoen mensen haar muziek eindelijk een keer kunnen horen, zou voor haar de kroon op haar werk zijn!


Van 2016 tot 2023 treedt Yvonne verschillende keren op met eigen liedjes en comedy tijdens het Open BAC, zowel in het Betty Asfalt Complex als in het Tobacco theater. Ook waagt ze een poging met een theaterstuk voor het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2022. Daarnaast schrijft ze aan een klucht: "Feestje bij Tante Jannie" die in 2024 afgerond wordt. De uitvoering zal in 2025 zijn. Ook is ze lid van Eijlders Dichters in Amsterdam centrum, en kookt ze elke laatste zondag van de maand haar eigen recepten voor een liefdadigheidsdoel waar voornamelijk daklozen komen. Dat laatste stelt haar in staat liefde te geven in de vorm van een bordje lekker en gezond eten en persoonlijke aandacht aan de bezoeker. Bovendien betaalt ze alle boodschappen voor elke daklozenmaaltijd van haar eigen salaris bij Treasurehouse. De organisatie van Treasurehouse kan overigens nog meer vrijwilligers en financiële steun gebruiken, dus als je wat tijd en/of geld over hebt, meld je dan aan via hun website en/of doneer dan een gift via hun bankrekening NL64 ABNA 0402998324 van Stichting Lifeline o.v.v. Treasure House. Het geeft enorm veel plezier om de blijdschap en dankbaarheid van de zwakkeren in de samenleving te ervaren. En wie weet, ben of geef je net dat extra lichtpuntje waardoor iemands leven enorm kan verbeteren! Yvonne beschouwt iedereen als haar gelijke: we zijn allemaal Kinderen van God, verzameld in één Christus-Geest. Daar hoef je niets voor te doen, geen boetedoening, geen schuldbekenning, geen bekering, niets. Want het is Wie je echt bent...

In 2019 schrijft ze een sprookjesboek 'Bloedkoraal' dat wordt uitgegeven door uitgeverij Boekscout, in 2020 brengt ze twee liedjes met videoclips uit: 'Jou alleen' (zelf gezongen en op YouTube en Spotify te beluisteren) en 'De allerlaatste keer' (uitgevoerd door Nicky ten Bosch). In 2022 maakt ze een korte film over de stijgende armoede in Nederland 'Food for Thought' (met regisseur José Bibián uit Utrecht), eveneens te bezichtigen op YouTube. In 2024 geeft ze een cabaretshow bij haar thuis tijdens het huiskamerfestival 'Gluren bij de Buren'. En voor 2025 heeft ze een spraakmakende kalender ontworpen die vanaf juli 2024 in de verkoop gaat.

Haar belangrijkste werk vindt ze zelf echter haar werk als spiritueel coach: de Motivator. Ze heeft zowel een driedelige individuele Motivator cursus ontwikkeld, als een eenmalige groepsworkshop. Inmiddels uitgegroeid tot een sterke Leraar voor God, geeft ze het beste van zichzelf en van wat ze geleerd heeft in al die jaren (zowel mensenkennis en ervaring en wetenschappelijke kennis en ervaring als spirituele kennis en ervaring) aan andere mensen die ervoor open staan om het te ontvangen. Het voelt heerlijk om zich waarlijk te verbinden met anderen, en dat weet ze vooral te bewerkstelligen met haar groepsworkshop. Niets maakt haar gelukkiger dan mensen na afloop ervan bruisend van de inspiratie, energie en nieuwe inzichten weer naar huis te zien vertrekken. Dat is haar geschenk aan de wereld. Daar is ze voor op de wereld gezet, voelt ze diep in haar hart. Als oefening voor de lezer van mijn bio wil ik je graag meegeven:

Ik voel me dankbaar dat ik mijn ware levenspad heb gevonden, mijn levensbestemming en mijn levensdoel. Ik zegen alle mensen die ik tegenkom op mijn pad met Licht en Liefde.
Ik voel me dankbaar dat ik altijd op het juiste moment inspiratie ontvang en me geen zorgen hoef te maken om wat ik moet zeggen of wat ik moet doen.
Ik voel me dankbaar dat ik omringd ben door liefdevolle mensen en dat ik in staat ben om een echte verbinding met ze aan te gaan.


Daarnaast is ze een enorme dierenliefhebber en probeert ze altijd een connectie aan te gaan met dieren, maakt niet uit wat. Ze houdt alleen niet van ongedierte in huis en probeert muizen, vliegen en muggen naar buiten te loodsen op zachte wijze. En dieren laten haar heel vaak lachen, want 'dieren zijn precies als mensen, met dezelfde mensenwensen', tenminste, als het op aandacht en eten, slapen, spelen en ontlasten aankomt. Elk dier kent liefde, angst, jaloezie, gierigheid en inhaligheid, blijdschap en speelsheid en nieuwsgierigheid, etc. Yvonne heeft respect voor elk dier dat ze tegenkomt. Ze leeft grotendeels vegetarisch, maar eet af en toe toch wel wat dierlijks, maar zal het NOOIT zelf bereiden in haar pannen. Ze houdt gewoon enorm van Surinaams eten bij haar favoriete toko in de buurt (ze is thuis opgegroeid met Surinaams eten), en van sommige fastfood, en hoewel ze slechts een paar keer per jaar dierlijke producten eet, kan ze het toch nog niet helemaal laten. En daar baalt ze van, maar ze is wel blij dat ze het eten van dieren al tot zo'n minimum heeft weten te beperken.


Op deze website kun je haar muziek beluisteren, de videoclips zien, stukjes van haar optredens zien, haar fotokalender binnenkort bewonderen, je aanmelden voor haar spirituele cursussen en workshops, haar korte film binnenkort zien, en het nieuws volgen, waar ze onder meer ook af en toe foto's van haar kookklussen voor daklozen plaatst.

Heb je vragen, neem dan contact met haar op. Ze heeft naast dit alles echter ook een 36-urige baan, dus heb geduld: het antwoord komt wellicht niet snel, maar een reactie komt zeker wel!





Yvonne Liew-On (1966) is a writer of music and lyrics and stories since her early childhood, and grew up with the annual tradition of the Eurovision Song Contest old school, when the fabulous Metropole Orchestra still accompanied the singers. After finishing highschool at Uden, where she achieves the 2nd place at the annual School Songcontest (Kruisheren Kollege), and after two years of intensive preparations, she is admitted to the Conservatory at Tilburg (The Netherlands), but after two years the dean advises her to quit her music studies and try doing something else with her life. So she decides, after a couple of years working at the office, to start studying law at the Erasmus University at Rotterdam (EUR).

After finishing law school she travels abroad and after her return she works for several corporations as a jurist, but in 2009 she makes a different choice in life, a big, conscious step, to leave the jurist world behind her and restart as a songwriter/filmcomposer. She decides to move to Amsterdam in 2010 because of greater job opportunities. But soon all types of distractions take up her time, and so she works a while as a vegetarian cook (volunteer) at several social organizations, but after a couple of traffic accidents which make it necessary for her to recover for two years, she decides, at the age of fifty, to fully concentrate on music again.

She sends her songs to famous singers, but receives no replies. Meanwhile she tries to find an unknown singer, and finally, when she has almost given up hope, Deci (DECI MUSIC) hope, Deci steps into her life and shows her great singing talent by recording Yvonne's song 'Broken' more beautiful and better than anyone has ever sung it before. With that song Yvonne starts a Songfestival campaign in 2017, because she wants to point out to the people that important and unfair changes have taken place since 2013, which lead to the exclusion of common songwriters and singers, because the National Songfestival selection is no longer taking place, and only famous Dutch singers are allowed to attend the Eurovision Songcontest. Besides meeting interesting people and having special experiences, her petition is but of little consequence. For the year 2017 there seemed to be new hope. She was been able to e-mail her song 'Broken' to the Broadcasting Company AVROTROS to participate in the Eurovision Song Contest held in the Netherlands for the first time since 1975, at that time 45 years later. But sadly enough, DECI decides that she doesn't want to perform the song.
In 2023 Yvonne sends her Songcontest song 'I am here for you' for the second time to the AVROTROS, to participate at the Eurovision Song Contest. The pianist from the "Elderly Song Contest", Kees van Zantwijk, plays the piano part and the singer is Britt Scheltens, who is also working as an actress. For the year 2025 she already has another swinging song ready. Fingers crossed!














auteursrecht van alle audio & beeldmateriaal op deze website: Yvonne Liew-On
copyright of all images & audio material on this website: Yvonne Liew-On



KvK-nummer : 67570976